بررسی اطعام در زمان عباسی

بررسی اطعام در زمان عباسی

بررسی اطعام در زمان عباسی
تغذیه در عصر عباسی
دانلود پایان نامه تغذیه در عصر عباسی
دانلود پایان نامه بررسی اطعام در زمان عباسی
دانلود پایان نامه صنایع غذایی
دانلود پایان نامه مهندسی صنایع غذایی

رفتن به سایت اصلی

دانلود پایان نامه رشته صنایع غذایی

بررسی اطعام در زمان عباسی

 

 

*قابل استفاده رشته تاریخ

 

چکیده:

غذا در عصر جاهلی و صدر اسلام عموماً ساده بود و غالباً شیر و لبنیات، خرما و حبوبات و اندکی گوشت بود که خانواده‌های ثروتمند و با مکنت می‌خوردند. اینها عموماً غذاهای ساده‌ای بود. اما همینکه اعراب با بیگانگان بخصوص با ایرانیان آشنا شدند، از نظر تنوع غذایی تغییرات فراوانی در آنها به وجود آمد.اوج پیشرفت در فراگیری غذاها مربوط به زمان هارون‌الرشید می‌باشد. خلفا و حکمرانان نخستین کسانی بودند که غذاهای جدید تناول کردند. در دوره امویان برخی از این غذاها شناخته شد اما در عصر عباسی این تحول و تنوع گسترده‌تر شد و رفاه عمومی و شرایط مناسب موجب شد که توده مردم در این باره با بزرگان و ثروتمندان همراهی کنند به طوری که باعث تدوین تألیفات چندی در فن آشپزی شد. ابن ندیم بیش از ده عنوان کتاب آشپزی در الفهرست ثبت کرده؛ از جمله کتب الطبیخ (بغدادی)، فضائل السکباج (جحظه 326 ه‍/941م، شاعر و خواننده قرن چهارم)، الطبیخ (ابراهیم بن عباس موصلی)، الطبیخ (مرضی رازی)، الطبیخ (ابن ماسویه)، همین عنوان از احمد بن طبیب سرخسی و دیگران. در این دوره ادیان مختلف بخصوص مسیحیان در زمینه استفاده از مشروبات بر روی مسلمانان اثر گذاشتند. آنان به طور مداوم با مسلمین در ارتباط بودند و  مسلمان برخی از جشنهای آنها را دیده و یا حتی در آن شرکت می‌کردند. آنان در جشنهای خود مخصوصاً در جشن عید پاک، از شراب استفاده می‌نمودند و مست بودند. 

 

 

 

فهرست مطالب

بررسی اطعام در زمان عباسی

تغذیه در عصر عباسی

ادویه و خوشبوکننده ها

اجزای خوشبوکننده

ظروف و وسایل آشپزخانه

غذای اعراب

خوراکهای گوشتی

ماهی و خوراکهای آن

خوراکهای گیاهی

خوراک تنگدستان

خوراکهای مشترک توانگران و تنگدستان

از غذاهایی که با استفاده از خرما درست می شد

روغن وپیه

نان

برنج

مشاغل مربوط به اغذیه

بهای خوراکی

قیمتها در زمانهای عادی

بهای اجناس در آشوبهاوکمیابی

کارکنان آشپزخانه

هزینه آشپزخانه سلطنتی

نوشیدنیها در این دوره

نوشیدنیهای حلال و حرام

شیر و محصولات آن

آب

شیرینیها و حلویات

مواد شیرین‌کننده

نقل

ترشی‌ها و چاشنی‌ها

میوه

زمان‌بندی غذاها

پرهیز و علوم غذایی

نگاهداری و حفاظت

سوخت

نتیجه‌گیری

فهرست منابع

 

  • مقاله رشته عمران و صنایع با عنوان صنعت فولاد

    مقاله رشته عمران و صنایع با عنوان صنعت فولاد چدن فولاد صنایع فولاد ایران صنعت فولاد در ایران دانلود مقاله رشته عمران و صنایع با عنوان صنعت فولاد تولید جهانی فولاد خام بزرگترین كشورهای تولیدكننده فولاد تولیدات چدن در ایران…

  • بررسی نظرات مختلف در باب شخصیت زن و تفاوت آن با مرد از نگاه اسلام و پیامبر

    بررسی نظرات مختلف در باب شخصیت زن و تفاوت آن با مرد از نگاه اسلام و پیامبر تفاوت شخصیت زن با مرد شخصیت زن از نگاه پیامبر شخصیت زن از نگاه اسلام نظرات مختلف در باب شخصیت زن دانلود پایان…

  • مبانی سمبولیسم و ویژگی های صورت سمبولیک با نگاهی به سمبولیسم سنتی در معماری مقدس

    مبانی سمبولیسم و ویژگی های صورت سمبولیک با نگاهی به سمبولیسم سنتی در معماری مقدس پایان نامه نماد مبانی سمبولیسم نماد های سمبولیسم نمادگرایی و سمبولیسم سبک هنری سمبولیسم نقاشی های سمبولیسم ویژگی های سمبولیسم سبک سمبولیسم در معماری مکتب…

  • بررسی و تجزیه و تحلیل میزان اثربخش بودن تبلیغات تلویزیونی بانك صادرات در فروش خدمات نوین آن

    بررسی و تجزیه و تحلیل میزان اثربخش بودن تبلیغات تلویزیونی بانك صادرات در فروش خدمات نوین آن تبلیغات تلویزیونی اثربخشی تبلیغات تلویزیونی بانک میزان اثربخش بودن تبلیغات تلویزیونی آسیب شناسی تبلیغات بازرگانی درایران تبلیغات تلویزیونی خدمات نوین بانك صادرات بررسی…

  • ارائه چارچوب سرویس گرا برای سیستم های اجرایی تولید طبق رایانش ابری

    ارائه چارچوب سرویس گرا برای سیستم های اجرایی تولید طبق رایانش ابری رایانش ابری سیستم های اجرایی تولید مدیریت سیستم های تولیدی سیستمهای توزیع شده اجرایی تولید استقرار سیستم های اجرایی تولید استقرار سیستم های اجرایی تولید با رایانش ابری…

  • نظارت در سازمانهای مجازی

    نظارت در سازمانهای مجازی وضعیت سازمانهای مجازی در ایران نظارت سازمان مجازی نظامهای کنترلی نظارت در سازمانهای مجازی سیستم همکاری در فروش فایل همکاری در فروش فایل فروش فایل fileina ئانلود تحقیق رشته مدیریت خرید مقاله و تحقیق رشته مدیریت…

  • عسر و حرج در درخواست طلاق از سوی زوجه در حقوق ایران

    عسر و حرج در درخواست طلاق از سوی زوجه در حقوق ایران طلاق عسروحرج ماده 1130 قانون مدنی درخواست طلاق از سوی زوجه طلاق بر مبنای عسر و حرج زن عسر و حرج در درخواست طلاق از سوی زوجه در…

  • مبانی نظری و پیشینه تحقیق انواع سبکهای فرزندپروری

    مبانی نظری و پیشینه تحقیق انواع سبکهای فرزندپروری مبانی نظری سبکهای فرزندپروری دانلود مبانی نظری سبکهای فرزندپروری پیشینه تحقیق سبکهای فرزندپروری ادبیات نظری سبکهای فرزندپروری فصل دوم پایان نامه سبکهای فرزندپروری مبانی نظری و پیشینه تحقیق سبکهای فرزندپروری ادبیات و…

  • پروپوزال بررسی رابطه نسبت های مالی با نسبت های عملکرد شرکت

    پروپوزال بررسی رابطه نسبت های مالی با نسبت های عملکرد شرکت ارزیابی عملکرد شرکت های بورس معیارهای ارزیابی عملکرد مالی پروپوزال ارزیابی عملکرد شرکت های پذیرفته شده بورس نسبت های مالی شرکت های بورسی بررسی نسبت های متوسط صنعت در…

  • پرسشنامه بررسی رابطه بین عضویت مشتریان و وفاداری آنان

    پرسشنامه بررسی رابطه بین عضویت مشتریان و وفاداری آنان پرسشنامه عضویت مشتریان پرسشنامه وفاداری مشتریان دانلود پرسشنامه عضویت مشتریان دانلود پرسشنامه وفاداری مشتریان پرسشنامه رابطه عضویت مشتریان و وفاداری آنان رفتن به سایت اصلی دانلود پرسشنامه پایان نامه رشته مدیریت پرسشنامه بررسی رابطه بین…